YUGOSLAVYA'DAN BETER OLURUZ

YUGOSLAVYA

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, Türkiye'nin kafa olarak Başkanlık sistemine hazır olduğunun düşünüldüğünü, ancak vücut olarak buna hazır olunmadığını söyledi. Balakuş, Başkanlık, yarı başkanlık ve eyalet sistemi gibi uygulamaların Türkiye'yi Yu

Demokrat Parti’de Selim Sani’nin istifası sonrası yaklaşık 15 gün önce Genel Merkez ataması ile parti İlçe Başkanlığı görevine getirilen Murat Balakuş, önceki akşam İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği ‘Ramazan Sohbetleri’ programına konuk oldu. Balakuş, Selim Sani’nin istifasından İlçe Başkanlığına getirilişine ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar birçok konuda açıklama yaptı.

 

ATAMAYI ANKARA YAPTI

Kendisinin 2 dönemdir Selim Sani yönetiminde Demokrat Parti’de görev yaptığını belirten Murat Balakuş, “Daha öncesinde Doğru Yol Partisi Gençlik Kollarında görev aldım. İnegöl’de de bir değişim olacaktı. Biz gelmesek başka biri gelecekti. Demokrat Parti koltuğu asla boş kalmaz. Selim Sani’nin istifası sonrası Ankara’dan Teşkilat Başkanlığından bize çağrı geldi ve bu görev bize tebliğ edildi. Yaptığımız görüşmeler neticesinde benim atamam gerçekleşti. Ancak bu atama Bursa’dan değil, Ankara üzerinden yapıldı. Yeni yönetimimiz de şuanda hazır” dedi.

 

“ADAY ÇIKARMAMAMIZ İSTİFADA ETKEN OLDU”

Selim Sani’nin istifasının ardındaki detayları da paylaşan Balakuş, bunun asla görevden alma gibi algılanmaması gerektiğini vurguladı. Selim Sani’den parti tarafından direkt olarak bir istifa istenmediğini belirten Balakuş, “Fakat bize söylenen, Bursa İl Başkanlığı tarafından bu tebliğ edildi. Türkiye’nin her yerinde yeniliğe gidildiği ve İnegöl’de de bu yeniliğin düşünüldüğü belirtildi. Selim Başkanımızda görevini bıraktı. Selim Başkanımız 2 dönem çalıştı. Bir yıpranma payı da oldu. Bu da değişiklikte bir etken oldu. Yerel seçimlerde aday çıkarmamamız da bir etken oldu. Ancak genel merkezin görevden alması gibi bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

 

“HOROZ DÖVÜŞÜ YAŞANDI”

“Demokrat Parti’nin erimesini neye bağlıyorsunuz?” sorusuna da yanıt veren Murat Balakuş, “Demokrat Parti’nin erimesi, yukarıda parti büyüklerinin kavgasından kaynaklanıyor. Doğru Yol Partisi’nden baz alırsak, Süleyman beyin Cumhurbaşkanı olmasından sonraki süreçte Tansu hanımın Başbakan olma süreci erimeyi başlattı ve horoz dövüşü başladı. Her geçen gün kan kaybı, durumu buralara getirdi” dedi.

 

“SALİM KAPLAN’IN YORUMU, KENDİSİNİ BAĞLAR”

Balakuş, DP eski İlçe Başkanı ve eski İl Başkan yardımcısı Salim Kaplan’ın “Demokrat Parti kapanmalı” açıklamalarını da değerlendirdi. “Salim Kaplan’ın yorumu, Salim Kaplan’ın şahsını bağlar” diyen Balakuş, “Demokrat Parti ne Ahmet’in, ne Mehmet’in ön görüsü ile kapanıp açılamaz. Bugün partinin kapanması gerekirse Genel İdare Kurulu var, Genel Başkanı var. Onlar karar verir. O Salim ağabeyin şahsi fikridir. Ancak ben Salim Kaplan’ın gönlündeki Demokrat Parti’yi çok iyi biliyorum. Bugün halen partimiz için çalışan ve bize destek veren bir ağabeyimiz” şeklinde konuştu.

 

“BAŞBAKAN BDP İLE ANLAŞIRSA İKİNCİ TURDA KAZANIR”

Türkiye gündemi hakkında da bazı açıklamalar yapan ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile partisinin de destek verdiği çatı adayı Ekmeleddin ihsanoğlu hakkında konuşan Murat Balakuş, “Belirlenen çatı adayı, bence çok iyi bir aday. Baktığınız zaman Türkiye’de bir gerginlik hakim. Kürt meselesi olsun, Suriye durumu olsun, Türkmenler olsun, siyasi durum olsun bir gerginlik söz konusu. Ekmeleddin beyin Cumhurbaşkanı olması, ülkemizdeki bu kutuplaşmaları ve gerginlikleri azaltır. Ekmeleddin bey partili partisiz ben tüm Tükriye’nin Cumhurbaşkanı olacağım diyen bir insan. Ayrıştırıcı bir üslubu da yok. Kendisi nasıl bütünleştirici oluruz, milli iradeyi nasıl bir arada tutarızın derdinde. Seçimlerde birinci turda bu iş olmaz. Ancak ikinci turda Başbakanımızın BDP ile anlaşma yaptığı söyleniyor. Abdullah Öcalan ve eyalet sistemi karşılığı destek alacağı konuşuluyor. Böyle olursa Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda seçilir” dedi.

 

YUGOSLAVYA’DAN BETER OLURUZ

Türkiye’nin henüz Başkanlık ve Yarı Başkanlık sistemlerine hazır olmadığını da vurgulayan Balakuş, şöyle devam etti: “Bugün parlamenter sistemde Ekmeleddin Bey harika bir aday. Başkanlık ve yarı Başkanlık sistemi, anayasayı değiştirmek; bunlar Türkiye’ye çok büyük zarar verir. Belki kafa olarak Başkanlık sistemine hazır hissediyor Başbakanımız, ama vücut buna hazır mı? Sırf Cumhurbaşkanı olabilmek için ülkeyi eyaletlere bölmek, özerklikler konuşuluyor, Abdullah Öcalan’a aflar konuşuluyor. Bunlar Türkiye’ye çok büyük zarar veriri. Bu ülkede Kürt sorunu var, Çerkez sorunu var, o sorun var, bu sorun var demek, Türkiye’yi Yugoslavya’dan beter yapar. Yugoslavya ve Irak örnekleri ortada. Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ben bu ülkeye bir şeyler katacağını düşünmüyorum. Ekmeleddin beyi de ülkeyi birleştirecek bir aday olarak görüyorum.”

 

“İNEGÖL’DE MİTİNG YAPMAK İSTİYORUZ”

Murat Balakuş, bayram sonrası yeni yönetimi belirlemek adına kongrelerini gerçekleştireceklerini ifade ederek Genel Başkanları Gültekin Uysal’ın da kongreye katılacağını duyurdu. Balakuş, “Kongremize Genel Başkanımız da katılacak. Cumartesi kongreyi yapıp aynı günün akşamı Genel Başkanımızı Oylat’ta konuk ederek aynı zamanda İnegöl’deki basınımızla da Başkanımızı bir araya getirmek istiyoruz. Doğru Yol Kapandığı, Demokrat Parti kurulduğundan beri en son Mehmet Ağar döneminde biz İnegöl’de bir miting yapmıştık. Öncelikle Genel Başkanımızı İnegöl’de bir otobüsün üzerine çıkarmayı istiyoruz” dedi.

 

HEDEF 2015’TE MECLİSE GİRMEK

Balakuş, konuşmasının sonunda hedeflerini de açıklayarak şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini çok önemsiyoruz. Ama bu Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bitmeyecek. Bizim bütün amacımız 2015 seçimlerinde Demokrat Parti’yi meclise sokmak. Şu da bir gerçek, Demokrat Parti’nin meclise girmesi Türkiye için de gerekli. Merkez sağın temsilcisi olan bir partinin mecliste olması lazım. Bunu vatandaştan da duyuyoruz.”



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32